Kívánós szex hosszú távon?

becca-tapert-f0zihwliggm-unsplash.jpg

Mikor eldöntjük hogy egymást választjuk, elköteleződünk. No de mi mellett? Amellett hogy jóban rosszban kitartunk? Vagy amellett hogy megőrizzük a kapcsolatunkat szerelmesnek?

Sajnos a társadalom azt sulykolja hogy a házasság valami felelősségteljes beletörődés az unalomba, a családdá válás jutalmáèrt.

Én a szerelem és a jó szex pártján állok párkapcsolati tanácsadókènt és kétgyermekes anyaként, elkötelezett felesègkènt is.

 

Hogyan tartható fenn a szerelmes házasság és a kívánós szex hosszútávon!

 

  1. Döntés. - Ne a jóban-rosszban tartson össze titeket, hanem az a döntés, hogy ez a házasság bizony megérdemli hogy odafigyeljenek rá és teremtsèk minden egyes nap! Akiben sziklaszilárd az elköteleződés, az tudja hogy nincs más választása, jól kell csinálnia! A biztosítóháló nélkül ugró artista sem úgy áll hozzá, hogy "megpróbálom újra, ha nem jön össze". Házasságunkban is ez a kívánatos hozzáállás.
  2. Cselekvés. - Te mit tettél ma meg a házasságodèrt? Mivel fejezted ki a szereteted, megbecsülèsed a társad felé? Ha semmivel, akkor neked ma még nem volt házasságod. És ez nem szemrehányás, ez tény. Nincsenek átmenetek, a házasságot vagy építjük, vagy pedig romboljuk. Tessék kifejezni a másik iránti érzéseinket úgy, hogy érdeklődünk, figyelmet adunk, dicsérünk - érezze a társunk, hogy fontos számunkra.
  3. Felelősség. Aki a hiányra koncentrál, arra hogy mit nem tesz meg érte a másik, hajlamos rá hogy ő maga is hátradőljön és ne építse kapcsolatát. Alapszabály: amit kapni szeretnénk, előbb adnunk kell a másiknak! Ha a másik nem veszi a lapot, addig kell a lelkére beszélnünk és mutatni az igényelt viselkedést, míg a társunknál el nem érjük hogy változtasson.
  4. Igények. Te tudod miből érzi a társad igazán szeretve magát? Kérdezd meg tőle,beszéltesd róla! Miután megosztotta veled, mondd el Te is neki ugyanúgy, hogy Te miből érzed a szeretetét. Ezt követően tegyetek tudatosságot a kérdésbe: minden napra jusson a gesztusokból!
  5. Fejlődés. Aki nem szán a saját külső-belső fejlődésère időt, energiát, annak a kisugárzása előbb- utóbb nem a magabiztosságot fogja sugallni. Nagyon fontos gyerekek mellett is, hogy szánjuk folyamatosan - és ne csak kampányszerűen- időt önmagunkra.
  6. Távolság. A közelségetekben kell, hogy legyen távolság - a tűz akkor lobog igazán, ha időről időre megèljük hogy a másikèrt harcolni kell, mert kicsit elèrhetetlen. Hosszú távú kapcsolatban nagyon izgalmas kihívás fenntartani ezt az állapotot.
  7. Intimitás. Ami nem a szexet jelenti elsősorban. Az érintések, puszik, csókok a hétköznapok részeként lehetővé teszik hogy nyitottak maradjunk a szeretkezésre is. Ha kikopik az életünkből az intimitás legtöbb formája, ne várjuk el hogy a libidónk az egekben legyen.
  8. Kettesben. Rendszeres alkalmak és randik, amikor a férfi és női minőségünk tud megcsillani, mély beszélgetèseket, tartalmas élményeket tudunk átèlni együtt. Egymás újra megcsodálása ébren tartja az érzékeinket.

Ahogy láthatod, a jó szexhez nem szextippek kellenek, hanem lelki és fizikális közelség, némi távolsággal fűszerezve. Egymásra-hangoltság, a megújulás képessége, elköteleződés és felelősség a közös ügyünk -  házasságunk - iránt. Önmagunk szeretete és a folyamatos fejlődés mellett letett voksunk szintén nem hiányozhat a képletből.

Ha szeretnél többet tudni a szerelmes házasság megteremtéséről, ismerd meg Szülőkből, Szerelmesek című e-könyvemet, amit kimondottan kisgyermekes házaspároknak írtam. 

süti beállítások módosítása