Arccal az álmaid felé - 1. rész ~ A kihagyhatatlan első lépés, hogy legyen bátorságod megvalósítani önmagad

paige-cody-ittqjs3upoy-unsplash.jpg


Kevesebb félelmetes dolog van annál, mint az életünkben ismeretlen útra lépni

 

Azonban, ha megértjük, hogy minden félelmünk az elménk szüleménye csupán, egy lépéssel közelebb kerültünk a leküzdésükhöz. A félelem egyetlen ellenszere a cselekvés. A világtörténelem egyik legbölcsebb, legmegengedőbb, legállhatatosabb tanítómestere is megmondta: Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! – köszönjük neked Yoda mester!

A legtöbb nő életében az anyasággal nemcsak egy gyermek születik meg, hanem a vágy csírája arra, hogy többre vágyik. És még mielőtt kőkemény ítélkezésbe kezdünk fontos tisztázni egy dolgot: nem azért vágyunk többre, mert az a kis csöpp ember ne lenne elég. Épp ő az, aki tudat alatt megérteti velünk ilyenkor, hogy ha képesek voltunk egy ilyen csodát világra hozni, akkor számunkra semmi sem lehetetlen. Azonban a gondolatmagot elvetni nem elég. Mint minden magot, az álmainkét is táplálni, gondozni kell, hogy kikelhessen – jelen esetben, valósággá váljon.

Ez azonban sokszor nehezebb, mint hinnénk.

 

cowomen-3alw9v3jnkc-unsplash.jpg

 


Az álmaink megvalósítása iránt érzett kezdeti lelkesedést ugyanis felváltják az álmaink megvalósításával járó félelmek. A félelmek leküzdése több összetevős tényező: kell hozzá bátorság, elszántság, kitartás, hit és önismeret. Az önismereti munka kihagyhatatlan része annak, hogy rálépjünk a saját utunkra, mégpedig azért, mert az első és legfontosabb lépés, hogy egyáltalán magunk előtt fel merjük vállalni, mi is az, amit valójában szeretnénk kezdeni az életünkkel. Ehhez egy hármas szempontrendszert érdemes alaposan megvizsgálni.

  • 1. Mi az, amiben valójában jó vagy – kutakodj legbelül. Ha kell, menj vissza egészen a gyerekkorodig. Mi az a dolog, amire, ha rágondolsz, azt érzed, igen, ez vagyok én, ezt jól csinálom, ebben magabiztos vagyok.
  • 2. Van-e rá igény – fontos szempont a piaci igény felmérése. Mert vágyhatsz te arra, hogy te legyél az első ember a Földön, aki szenzomotoros, részecskegyorsító hatású nanotechnológiával készült hajtöredezést visszafordító fésűt talál fel, ha nincs rá igény, hiába a csodás ötlet (bár erre talán pont lenne, már ami a hajtöredezést visszafordító fésűt illeti).
  • 3. Mi az, amivel kapcsolatban öröm tölti el a szíved – Nem elég ugyanis, hogy jó legyél abban, amit csinálsz, szárnyalnod is kell tőle. Keresd meg azt a tevékenységet, aminek a gondolatától minden egyes sejted életre kel. Amitől csillogni kezd a szemed. Amitől azt érzed, ez többé nem munka, hanem olyan természetesen árad belőled, mint a levegővétel.


Ha ez a hármas szempontrendszer érvényesül, akkor fogsz tudni nemcsak motiválttá válni és motivált is maradni, de akkor leszel sikeres és tudsz majd pénzt is keresni az álmod megvalósításával.

A 2. részben azon gátló félelmekről és leküzdési módszereikről fogok írni, amelyek abban segítenek, hogy - egy barokkos közhellyel élve - ne csak álmodd az életet, de éld is az álmokat. 

Ha az önmegvalósítás következő lépését keresed, gyere a Lemondásmentes Élet Nőknek facebook csoportomba! Ha szeretnél személyes konzultációt kérni, itt tudsz bejelentkezni: hello@goodwillbarbara.hu

süti beállítások módosítása