A kislány, akinek életmentő gyógyszerre lett volna szüksége...

janko-ferlic-q1zmxei9v8g-unsplash.jpg

Az imént járt nálam egy pár és megihlettek. Az ilyesmi gyakran megesik. A könyvem is úgy készült, hogy a közel 300 tanácsadáson megfordult kisgyermekes pár leggyakoribb problémáit, az esetük tanulságait, megoldásait összefogtam egy írásban. Úgy gondolom rengeteget lehet más párok nehézségeiből és megküzdéseiből tanulni.

Szóval ezzel a párral nagyon nehéz dolgom volt, mert folyamatosan azt hajtogatta a nő is és a férfi is, hogy ő "mindent megtett" és a másikon a sor. Mivel azt érezték ezen a ponton akadtak el, ezért tőlem várták azt hogy megmondjam: kinek kell megtennie a következő lépést a javítás érdekében.

Azt szeretem, ha a coachingon történik valami és nem csak ülünk udvariasan egymással szemben, hiszen a komfortzónán belül nem fejlődünk semmit.

Így kezelésbe vettem a páromat. Volt számukra egy történetem egy kislányról, akinek életmentő gyógyszerre lett volna szüksége...

o-parents-argue-facebook.jpg

Ez a kislány egy ritka genetikai betegségben szenvedett, amihez volt ugyan gyógyszer, de azt elviselhetetlen fájdalmak árán, intravénásán lehetett csak beadni a számára.

Egy 3 éves gyermek bár értette hogy szükséges a gyógyszert megkapnia, de nem igazán volt neki értelmezhető az, hogy meghal ha nem kapja meg. Azt viszont nagyon is jól értette, hogy szurit fog kapni és fájni fog. A legkevésbé sem akart szurit kapni, ezért sírva fakadt és minden erejével ellenkezni kezdett...

Az anyukája miután a kislány így reagált, természetesen kieszelt néhány trükköt, hogy mégiscsak megnyugodjon a kicsi és megkaphassa a gyógyulást jelentő vakcinát. Végül az anya ölébe bújás, a beígért új póni és a szuri utáni dörmi győzött. Az anyuka el tudta érni hogy a kislány megkapja a szurit, ami megmenti az életét.

Vajon ez az anya mondhat e olyat, hogy "Hát én megpróbáltam meggyőzni, de nem sikerült! De részemről mindent megtettem!" - érezzük hogy ebben a helyzetben NINCS MÁS VÁLASZTÁS, csakis az hogy elérje, hogy a kislány megkapja az injekciót.

foto-pettine-ifjhaioaoqe-unsplash.jpg

Amikor a párunkkal kapcsolatban ütközünk ugyanilyen ellenállásba, és valamiért nem jutunk dűlőre, ott követjük el hibát, hogy azt gondoljuk: van más választásunk. Mert maximum elválunk. És keresünk mást. És kicsit nehéz lesz, de talpraállunk.

Viszont kérdezem én: vajon jó e leélni egy egész életet úgy, hogy "ha nem sikerül, majd válunk?!"

 

Egy házasságban ez nem egy kifizetődő hozzállás, hiszen nem ezt ígértük az oltárnál sem a párunknak sem pedig MAGUNKNAK. A holtomiglan- holtodiglan kötelez. Becsületbeli ügy hogy a házasságunknak mekkora fontosságot tulajdonítunk.

Aki boldog házasságot szeretne, annak úgy kell hozzáállnia a társához, hogy NINCS MÁS VÁLASZTÁS, ennek a házasságnak jól kell működnie! És ha törik, ha szakad, elérem, hogy ezt a nehéz problémát megoldjuk együtt.

És azok a párok, akik így állnak egymáshoz, minden problémájukat képesek megoldani és együtt maradnak. Azok, akik számára mindig az a lényeg, hogy ki az aki nagyobbat hibázik és kinek kéne többet adnia, sajnos már azelőtt elvesztik a csatát, hogy döntéshelyzetbe kerülnének.

joel-overbeck-fgpgd9pfd3w-unsplash.jpg

Persze sosem késő elkezdeni dolgozni a házasságunkon. Ahogy a tanmese után a nálam lévő pár is úgy döntött, hajlandó magáénak érezni a felelősséget a házasságért és abbahagyja a hibáztatást, úgy Te is dönthetsz mindig így.

Hiszen tudod, van egy dolog amit mindennél könnyebb megváltoztatni, egyik pillanatról a másikra. Ez pedig nem más mint a HOZZÁÁLLÁSOD!

Ha szeretnél azonnal cselekvésbe lendülni, íme egy gyors módja a Kisgyermekes időszak párkapcsolati problémáinak kezelésére, ismerd meg a GYED-re ment házasság - Szülőkből, Szerelmesek című könyvemet.

süti beállítások módosítása