Ügyfélsztori: A pár, akinek a B terv lett (majdnem) a veszte

yoann-boyer-bhjesj14fqy-unsplash.jpg

Liliék 2019 elején kerestek fel

 

egy nagyon érdekes problémával: elhidegültek  egymástól, de pontosan nem tudták hogy mi ennek az oka, hiszen látszólag minden rendben volt közöttük. A történetük messziről indult...

Lili és Tomi kapcsolata „laza szerkezetűnek” indult. Mindketten komoly kapcsolatból, hatalmas csalódással, tele sebekkel érkeztek meg egymás életébe, nem vágytak elköteleződésre. Évekig tartott a szexkapcsolat közöttük.

Tomi élve egy kínálkozó lehetősséggel, külföldre – méghozzá egy kontinenssel odébb - költözött, ami közel 2 évre még inkább lazított a kötelékükön. Ebben az időszakban mindketten ismerkedtek másokkal is, bár felületesen azért tartották a kapcsolatot.

Mikor Tomi hazaköltözött, újra felmelegítették a viszonyt, sűrűsödtek a találkozók, és egyre határozottabban haladtak egy komoly, perspektivikus kapcsolat irányába. Szóba került köztük az összeköltözés lehetősége is.

Ez idő tájt történt, hogy minden óvintézkedés ellenére, Lili teherbe esett. Hosszas vívódás után úgy döntöttek, hogy megtartják a babát, ha már így alakult a történetük.

Belevetették magukat a helyzet adta feladatok megoldásába. Összeköltöztek és készültek a kis jövevény érkezésére.

Rengeteg kihívást jelentett számukra Milla, felkészületlennek érezték magukat, de együtt nagyon szépen megoldották a kicsi körüli teendőket.

taylor-hernandez-nk-n6coei5y-unsplash.jpg

 

A gyereknevelés időszakában már felmerült Liliben az igény, hogy összeházasodjanak, de a várt lánykérés elmaradt. Emellett egyre többször kapta Tomit hazugságon. Mivel ezek nem óriási horderejű dolgok voltak, szemet hunyt felettük. De a bizalmatlanság magját elvetették a  fejében. Mint később elmondta: ekkor nyitotta titokban azt a folyószámlát, amire „minden eshetőségre” elkezdett rendszeresen pénzt félretenni.

Másfél éves korában kislányuk, Milla közösségbe kezdett járni. Lili visszament a munkahelyére, ahol tárt karokkal és szép fizetéssel várták vissza.

S ekkor kezdett a kapcsolatuk rohamosan hanyatlásnak indulni. Ők maguk sem értették, hogy miért távolodtak el egymástól pontosan – hiszen elvileg már elültek a kisbabás időszak viharai - ezért kerestek fel engem.

Legalább 6 alkalom kellett az áttörésig. Ekkor döbbentek rá mindketten, hogy bár a gyermekük érkezése kívülről családdá „ragasztotta” össze őket, de a belülről jövő elköteleződés még nem érkezett meg a szívükbe.

Ennek tünete volt a titkolózás, a lánykérés elmaradása, a titkos bankszámla, és a – Millán túlmutató – közös tervek hiánya.

Mindketten építették a közös életet, de közben B tervként, kiskapukat hagytak nyitva, arra az esetre, ha „nem jönne össze” és el kéne válni.

Mikor megértették saját öntudatlan viselkedésüket: a B terveket eldobták, a kiskapukat bezárták és közös célok megvalósításán kezdtünk dolgozni.

Idővel pedig megérkezett az érzés, amiről nem tudták, hová tűnt…

 

Lili és Tomi története pontosan megmutatja, hogy amikor csak a másikban gondolkodunk és hajlandóak vagyunk teljes szándékkal beletenni magunkat egy párkapcsolatba, ott nem marad más választásunk, mint hogy folyamatosan működtessük.

Igazi elköteleződés nélkül mindig csak félgőzzel fogunk működni, hiszen az agyunk hátsó szegletében ott lesz a tudat: ha nem sikerül, majd újra kezdjük mással... Hosszútávú, boldog párkapcsolat nem épülhet erre a gondolkodásmódra.

süti beállítások módosítása