Van egy SZUPERKÉPESSÉGED, amiről eddig nem tudtál
ismerd meg a benned rejlő SISU-t

sisu-es-en.jpg

2020, az év amikor mindannyian megtanulunk működni a komfortzónánkon kívül

Biztos hallottad már, amikor azt mondják valakire, "van benne kurázsi"! 

 

De mit is jelent ez a tulajdonság pontosan?  Október során alaposan elmèlyedtem (sokadszorra) a skandináv èletszemlèletben, mert nagyon közel érzem ahhoz, amit magánéletemben és coachként képviselek. 

A "sisu" (ejtsd: sziszu) - a finnek által nagyrabecsült belső tulajdonság, melynek segítségével, boldogabb és tudatosabb életet élhetünk. 

Ezt magyarul kurázsinak fordíthatnánk, ám sokkal többet magában foglal, mint amit mi kurázsi alatt tipikusan értünk.

A sisu cselekvésközpontù gondolkodást jelent: akkor lép működésbe amikor az ember a képességeit látszólag meghaladó nehézséggel száll szembe. Olyankor hívjuk elő, amikor az ellenszèl már feladásra kényszerítene bennünket, s csupán a kurázsinkon múlik, kitartunk-e.

Minekután az összes létező boldogság-listán a svédek/finnek/dánok élen járnak, érdemes odafigyelni arra, hogyan is élnek.

Ha valakire azt mondjuk "van benne kurázsi", abban a mozgásba lendült erejèt èrzèkeljük. Hogy valami olyat tesz, ami a rá nehezedő terhek függvényében, nem lenne lehetséges.

Nagy valószínűséggel már te is voltál olyan helyzetben, amikor rátaláltál magadban a sisura, csak eddig még nem tudtad, minek is nevezd ezt az erőt. Ez az erőforrás nem csak a finnekre jellemző, minden egyes ember rendelkezik vele ezen a bolygón.

Emlékszel olyan példára az életedből, amikor nehéz időket èltèl meg, de a zsigereidben megmozdult valami, ami erőt és merszet adott a folytatáshoz? 

depositphotos_63083233-stock-photo-woman-and-child-with-heavy.jpg

Amikor azt érzed - "ezt a terhet már biztosan nem bírom el" - lendül mozgásba benned a SISU

 

Hogyan segít Téged hosszútávon a benned rejlő SISU?

 

Nincs kètsègem afelől, hogy 2020-ban csúcsra járatjuk a bennünk rejlő kurázsit. Óriási nyomás alatt, a kimerültség és a negatív előrejelzések ellenére is minden nap felkelni és hozni az önmagunktòl elvárt szintet. Ez most mindannyiunk keresztje. A hullámvasút, ami sosem áll meg.

Ám a vírushelyzet miatt megtapasztaltuk, hogy sokkal távolabbra tudunk eljutni és sokkal több mindenre vagyunk képesek, mint azt valaha gondoltuk magunkról.

  • Talán más helyzetben már felmondtál volna... Most igyekszel a legjobbat kihozni a lehetetlen munkahelyi helyzetből.
  • Talán a párkapcsolatod romokban hever, te hétvégén még is odarakod magad, mert egyszerűen nem bírnátok ki még egy veszekedést, össze kell tartanotok a konfliktusok ellenére is.
  • Talán épp most mentél volna vissza gyesről, az "életbe", amit keresztül hùzott a covid...
  • Talán halálra aggódod magad a szüleidèrt, mégis olyan nyugodt tònuson hìvod fel őket, mintha mèzzel kevert tej lenne a hangod.

 

Tudnod kell, hogy ezekben a mások számára láthatatlan pillanatokban, amikor piszok nehéz, mert őrjöngenèl szíved szerint a tehetetlenség miatt, bizonyosodik be, hogy mennyi de mennyi kurázsi rejlik BENNED!

 

S mikor ennek az egésznek vége lesz, és tudunk venni mind egy nagy levegőt, ne felejtsd el, hogy mit vittél véghez!

Mert amikor majd az álmaid megvalósìtása következik, az már egy sokkal kisebb falat lesz annál, mint amit minden nap megrágsz és lenyelsz 2020-ban! És Te játszi könnyedséggel fogod elérni őket.

 

Ha szeretnél örömökkel teli, megfelelési kényszertől mentes életet teremteni, szeretettel várlak közel 2000 fős közösségünkbe, a Lemondásmentes Élet Nőknek csoportba.
süti beállítások módosítása