A házasaságok 2/3 menthetetlen? - A pillanat, amikortól borítékolható a válás

Bárchuttersnap-cgxdjyp6-nu-unsplash.jpg

Nem csak a cím brutális, hanem a tény is, hogy a kisgyermekes párok 2/3-a elválik a gyerek 3 éves koráig, a KSH szerint.

Riogatni akarlak? -Egyáltalán nem.

Minek mondom akkor? - Egy nagyon fontos oka van, ami Téged szolgál!

Az én egyik legfontosabb küldetésem éppen az, hogy megtanítsam az embereknek jól működtetni a párkapcsolatokat! És ha már bekövetkezett az eltávolodás, hogyan lehet megállítani a tovább romlást, s visszafordítani a folyamatot. Újra közel kerülni és hosszútávon folyamatosan magas szinten, szenvedélyesen tartani a házasságot. Ugyanis csak az információ, a tudás segít magabiztosnak lenni abban, hogy képesek vagyunk fenntartani hosszútávon egy boldog családi életet. 

Sajnos a legtöbb pár hajlamos azt gondolni, hogy velük nem történhet meg olyan, hogy visszafordíthatatlanul eltávolodjanak, mert nincs is nálunk akkora probléma. És pont ezért válik menthetetlenné a kapcsolat, mert hagyják egy olyan szintig elmenni, ahol már elengedni könnyebb, mint megjavítani. :(

Érdekes, hogy többnyire NEM látványos drámai veszekedések sora vezet egy váláshoz, hanem hétköznapi helyzetek és körülmények, amiket nem kezelünk időben...

parkapcsolat-problemak-05.jpg

Néhány a leggyakoribbak közül:

  • Vannak olyanok, akik szép lassan, észrevétlenül elvesztették egymást, és amikor felocsúdtak, már nem tudtak férfi és női mivoltukban jól működni.
  • Valakik belefogtak a házasság, házépítés, gyerekvállalás projektbe és mire mindennel elkészültek addigra kimerültek és úgy érezték egymásnak már nem tudnak többet adni.
  • Olyan párjaim is akadnak, ahol az intimitás lelki okokból kifolyólag előbb ritkul, aztán megszűnik és az elhidegülést nem tudják visszafordítani.
  • Vannak olyanok, akiket a GYED időszaka sodor el, és azt gondolják, majd ha oviba vagy bölcsibe kerül a kicsi és az anya visszamegy dolgozni, akkor magától megjavulnak a dolgok. De ez nem így szokott történni, sőt gyakori hogy ilyenkor még inkább távolodnak a felek.
  • Vannak olyanok, akik szinte észrevétlenül fejlődnek el egymástól.
  • Vannak akik nem tudnak önmaguk lenni a kapcsolatban, és nem szólnak érte, beletörődnek, majd egy idő után hűtlenek lesznek/ robbannak.
  • És persze vannak, akik szólnak, de úgy, hogy az nem vezet eredményre és emiatt elvész a hit egymás megértésében.

A felsoroltakon kívül természetesen sok sok más eset is előfordul, de többségében az a fő probléma, hogy addig várnak a felek a javítással, míg kiábrándulnak és NEM MARAD MÁR MOTIVÁCIÓJUK, hogy megoldják a nehézségeiket. (pedig egyébként az említett összes esetet otthon is tudnák kezelni!)

etienne-boulanger-ercpgyxnlto-unsplash.jpg

A mai írásom kulcsgondolata:

Kérlek, ha úgy érzed nem jó irányba haladnak a dolgaitok, ne várakozz, hanem vedd kezedbe az irányítást! Ne gondold, hogy majd ekkor vagy akkor megoldódik magától... Ne várd hogy a másik tegye meg az első lépést, ugyanis ő ugyanezt várja tőled... és ha mindketten csak vártok, annak jó vége nem lesz.

Kérlek, ha úgy érzed, hogy a FÉRFIKÉNT és a NŐKÉNT nem tudtok egymás mellett kiteljesedni... hogy nem jön természetesen egy érzéki csók... hogy a kommunikáció nem működik jól köztetek és egyre több a meg nem értés, a feszültség... Ne dobd be a törülközőt! Hanem tanulj a párkapcsolat működéséről, akár olvasd el a könyvem, amit a témában írtam. Láss tisztán, meríts erőt és tudd meg mit kell tenned, hogy a dolgok elinduljanak jobb irányba!

Minden párkapcsolat visszahozható arra a szintre, amilyen az első időszakban volt, ha nem vártok addig míg már nem éri meg nektek! Én már csak tudom, hiszen őrülten szerelmes vagyok a férjembe. És ez nem a véletlen szülte eredmény... Hanem sok- sok munka, amit beletettünk és beleteszünk a házasságunkba.

Ha szeretnél beleolvasni a GYED-re ment házasságSzülőkből, Szerelmesek című könyvembe, itt megteheted.

süti beállítások módosítása