12 telitalálat ÉNIDŐ eltöltési ötlet, Anyáknak
hogyan legyél fontos magadnak ÚJRA?

volha-flaxeco-ukfz3rtyeks-unsplash.jpg

"Az idő, amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat" - Mondja a Róka a Kis Hercegnek és bizony igaza van.

 

Öngondoskodással tudjuk a legjobban kimutatni a saját magunk iránt érzett szeretetet és tiszteletet. A legtöbb anyuka teljesen elhanyagolja a saját igényeit. Kliensem közül nagyon sokan számolnak be róla, hogy elvesztegetett időnek érzik, vagy nem is annyira élvezik ha egyedül kell lenniük. Ebből tévesen azt a következtetést vonják le, hogy nincs is rá szükségük. Ez azonban nem így van, csupán elszoktak tőle. Az öngondoskodástól is el lehet szokni, felelősségünk van vele, hogy rendszeresen meg tudjon valósulni. Szintén gyakori jelenség, amikor "kampányszerűen" szánunk magunkra időt, tehát akkor amikor fizikálisan és lelkileg már kimerültünk.

Szinte feladatnak tűnik időt találni magunkra a saját életünkben, ám ennek megvannak a maga negatív következményei. A türelmetlenség, a motiválatlanság, a körülöttünk eluralkodó káosz, a kedvetlenség, a hangulatingadozás mind lehetnek az önmagunk háttérbe szorításának tünetei.

Sok anya úgy érzi, hogy csak akkor szerethető, ha a családját szolgálja és mindent odaad magából. Meg kell tanulnunk újra fontosak lenni önmagunk számára, ha tartós kiegyensúlyozottságra szeretnénk szert tenni. 

Ugyanis aki nem tud ellazulni, az megfeszülni sem tud. Nem leszünk képesek állandó stabilitást hozni, ha nem figyelünk napi(!) szinten a töltődésünkre. Valójában a legnagyobb szolgálat, amit a családunkért tehetünk az, ha önmagunkra és a testi- lelki egészségünkre odafigyelünk.

A Lemondásmentes élet Nőknek facebook csoportban még tart a 21 napos énidő kihívás, ahol abban támogatjuk egymást nőként, hogy minden egyes napra jusson időnk önmagunkra.

 

boba-jovanovic-vwmcwpwsvf0-unsplash.jpg

Sok ötlet összegyűlt, a 10 legjobbat szeretném megosztani Veled, hogy Te is be tudd építeni a hétköznapjaidba.

 

  • 1. Próbálj ki valami új dolgot. - Legyen az egy hobbi, a kertészkedés, egy új recept vagy egy élmény. 
  • 2. Sportolj - A sport testileg és lelkileg is feltöltődést nyújt.
  • 3. Találkozz a barátaiddal - Az emberi kapcsolatainkból rengeteg energiát tudunk meríteni. Ha esetleg lazultak ezek a kapcsolatok a gyermek születése óta, ideje felújítani és újra megtartani a csajos programokat!
  • 4. Tanulj valamit, amiben örömödet leled - a készségeink fejlesztése egyszerre énidős tevékenység és önbizalomnövelő eszköz.
  • 5. Szépségápolási rutin - Ha nincs idő óriási énidős programokra, ülj be egy kád vízbe, tegyél fel egy pakolást, vagy csak csináld meg a körmeidet. Tedd mindezt ráérősen, mécsesekkel, habos fürdővel, egy bögre finom teáva megspékelve.
  • 6. Egészséges étkezés - Szépen megkomponált villásreggeli hétköznap?  Egy étteremben elköltött ebéd még mielőtt a gyerekért szaladnál a bölcsibe? - Egészséges, válogatott alapanyagokból készített, finom étel, ráérősen elfogyasztva a lelket is újult erővel tölti fel.
  • 7. Ráérős időtöltés, lelassulás - bármit is teszel, tedd a saját ritmusodban, elhagyva a kapkodós, rohanós "gyestempót". Aki folyton rohan, az bizony az élet apró örömeit sem éli meg, elszalad mellettük...
  • 8. Elcsendesedés - séta, jóga, meditáció. Tanuljunk meg elcsendesedni, hogy meghalljuk az igazi hangunkat és ráhangolódjunk azokra az igényeinkre, amit a hétköznap zaja elnyom.
  • 9.  Kreatív elfoglaltság - a kreatív energiáink kiélése, akár a kertrendezésben, vagy festésben, bútorfelújításban, makramézásban, színezésben vagy főzésben éljük ki csodálatos módja az énidő eltöltésének.
  • 10. Utazás - mindegy hogy autóval, vagy tömegközlekedve, de feledkezz bele a maximum hangerőn pörgetett kedvenc zenédbe és a tájba és csak engedd el magad. Megérdemled!
  • 11. Kultúra és mávészet - olvasás, sorozatnézés, színház, kiállítás, koncert - bármelyiket is választ, új erővel fog feltölteni az élmény
  • 12. Önismereti munka - azon gondolkozol hogy karriertváltasz? Van egy gyereknevelési nehézség amire szeretnél válaszokat kapni? A múltadon dolgozol? A párkapcsolati működésedre szeretnél jobban rálátni? Keresed a választ a Ki vagyok én kérdésre? - itt az ideje válaszokat találnod!

 

 

süti beállítások módosítása