5 időtakarékos kapcsolatépítő tipp, ha szülőként nincs sok idő a házasságra

carly-rae-hobbins-znhoizjjiya-unsplash.jpg

Szülőként a legnehezebb feladat: elegendő időt szánni önmagunkra, gyermekünkre és a házasságunkra. Az időzsonglőrködés nem könnyű munka: az ember mindig úgy érzi, hol az egyikre, hol a másikra nem jut elég figyelme.

Azonban van ezzel egy nagy probléma! Az ember igazán akkor tud boldog lenni, ha az élete minden területét egyformán rendben tartja. Szeretnénk kiváló szülők, rendkívüli társak, sikereket elérő férfiak és nők lenni, miközben az önazonosságunk sem vész el.

Ha bármelyik életterületünk alacsonyabb szinten kezd működni, a belső harmóniánk megbomlik, az életerőnk elkezd csökkenni, idegesnek, türelmetlennek, energiavesztettnek és végső soron örömtelennek érezzük magunkat.

 

Milyen következményekkel jár, ha  nincs időnk a párkapcsolatunkra?

 

Súlyosakkal. Ugyanis egy kapcsolatot vagy építünk, vagy pedig rombolunk. Nincsen átmenet, nincs stagnálás! Vagy közelítetek egymáshoz, vagy távolodtok egymástól. Minden cselekedetünkkel legyen az jó rossz, vagy passzív (amikor nem csinálunk igazából semmit) vagy hozzáteszünk egy téglát a HÁZasságunkhoz, vagy pedig elveszünk belőle egyet. Ezt nevezzük KAPCSOLAT ÉPÍTÉSNEK vagy ROMBOLÁSNAK. A rombolás következménye a távolság.

Ha túl sok idő telik el abban az állapotban, hogy nem teszünk semmit a problémáink megoldásáért, a köztünk lévő kapcsolat mélyítéséért, a házasság magas szinten tartásáért a távolság megnő. Nincs kedvünk egymáshoz. Nem öröm együtt lenni. Sok a feszültség, veszekedés.

27034143_ae7d2ea9951b80f56ca01a40be8e1b0d_wm.jpg

Na de nézzük, mivel tudunk tenni azért, hogy minél közelebb legyünk egymáshoz, íme:

5 időtakarékos kapcsolatépítő tipp

  1. Előre megtervezett randik - mit fogunk csinálni, ki fog segíteni a gyerekfelvigyázásban. Jó ötlet egy állandó időpontban megállapodni a nagyszülőkkel vagy a bébiszitterrel, pl minden 2. héten pénteken 5-9-ig. Együtt töltött időtök akkor lesz, ha tudatosságot, tehát tervezést visztek bele. Anélkül sajnos könnyen el tud maradni.
  2. Amit lehet, csináljatok együtt - Edzés, főzés, kerti munka, munka, alkotás. A közös hasznosan töltött idő, amikor valamit ketten hoztok létre, nem csak azért hasznos, mert közös témát jelent, hanem mert egy közös célon dolgoztok ketten ami elképesztő módon növeli az egymás iránti affinitásunk szintjét.
  3. Kütyümentes esték - Nézted már a képernyőidődet? A képernyőidő az az idő, amit telefonozással, tabletezéssel töltesz. Én idesorolom a tévézést is. Ez az idő általában sokkal több mint gondolnád, így észrevétlen tudtok időt nyerni magatoknak. Heti 1 este telefon, tablet, tévé nélkül, beszélgetéssel töltve. Ennél jobb kapcsolatépítő program nincs!
  4. Apró figyelmességek - egy szív alakú csoki a benzinkútról, mikor beugrasz tankolni. Egy rúzzsal írt üzenet a tükörre a párodnak. Egy szépen becsomagolt uzsonna, szerelmes levéllel a másiknak reggelire. Bármilyen figyelmesség, meglepetés, amiből a másik érzi: fontos számodra.
  5. Elismerni, amit el tudsz - Te mit tudsz a párodban megcsodálni? Melyik az a tulajdonsága, tette amiért odavagy? Ahogy kezeli a szüleit? Ahogy a munkájában helytáll? A pénzteremtő képessége? Ahogy szereti a gyerekeiteket? Ahogy kézben tartja a dolgokat? Amilyen szenvedéllyel szereli a fűnyírót? - bármi is legyen, amiért felnézel rá, tedd szóvá, csodáld meg! Igazi rakéta ez a házasságnak :)

jonathan-borba-kpfu1znavbm-unsplash.jpg

Használd a tippeket, hadd építse ez az 5 plusz tégla minden nap a házasságotokat! Ha szeretnél eszközöket a harmonikus, veszekedésmentes házasságra és a szerelmesebb hétköznapokhoz, ismerd meg: a GYED-RE MENT HÁZASSÁG - SZÜLŐKBŐL, SZERELMESEK című párkapcsolat újraépítő könyvemet.

süti beállítások módosítása